Edward Snowden Tweets over Bitcoin en Failing U.S. Dollar

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft net vernomen dat de Amerikaanse dollar sinds 2013 99,93 procent van zijn waarde verliest ten opzichte van Bitcoin.

De 37-jarige herinnert zich ook zijn tweet van 13 maart, toen Bitcoin in één dag de helft van zijn waarde verloor.

Destijds beweerde Snowden dat de seismische duik „te veel paniek en te weinig reden“ was. Bitcoin is op dit moment 288 procent gestegen sinds zijn telefoontje, handelend tegen $19.200.

De dollar op het randje…

Met de Amerikaanse schuld die $27 biljoen in het derde kwartaal raakt en de geldvoorraad die zijn grootste maandelijkse verhoging tot op heden registreert, lijkt de greenback steeds kwetsbaarder te worden als gevolg van de angst voor inflatie.

De dollar-index (DXY) staat momenteel op het laagste niveau sinds april 2018 na drie opeenvolgende weken in het rood.

Snowden beweert dat hij begreep hoe grimmig de zaken werkelijk waren toen de McChicken van het McDonald’s dollarmenu werd gehaald.

Zcash lof

De voormalige contractant van het National Security Agency (NSA) tweette voor het eerst over Crypto Bull in september 2017 om de privacy munt Zcash (ZEC) te prijzen.

De privacy-technologie van Zcash maakt het tot het meest interessante Bitcoin-alternatief. Bitcoin is geweldig, maar ‚als het niet privé is, is het niet veilig‘.

Snowden – die onlangs een permanente verblijfsvergunning kreeg van Rusland – haalde de krantenkoppen over de hele wereld na het lekken van hooggeclassificeerde NSA-documenten in 2013.

Terwijl Washington blijft hameren op zijn uitlevering aan de VS, zet de democratische wetgever Tulsi Gabbard ook president Donald Trump onder druk om het zeer controversiële boegbeeld te vergeven.