Cointelegraph lanserer Markets Pro crypto intelligence platform, drevet av The TIE

Live beta-testen antyder at historisk analyse av kryptomarkeder, kombinert med sanntidsforhold og investorsentiment, kan være ekstremt informativ.

Cointelegraph Markets Pro , en dataplattform designet for å utjevne spillereglene for deltakere i kryptovaluta, er nå tilgjengelig for publikum etter en vellykket live testperiode

Plattformen, som har vært under utvikling i et år, er et resultat av uttømmende analyse av kryptomarkedene og de viktigste driverne for aktiva prisbevegelser. Den ble utviklet i fellesskap av Cointelegraph og The TIE, en ledende leverandør av kryptodata, analyse og programvare som teller store hedgefond, markedsprodusenter og reseptfrie skrivebord blant sine kunder.

I hjertet av plattformen er VORTECS Score, som sammenligner dagens markedsforhold for over 130 kryptoaktiva med historisk lignende markedsbilder. En proprietær algoritme analyserer de historiske forholdene og søker konsistente mønstre i markedsatferd de neste dagene.

„Selv om kryptomarkeder kan virke ustabile, viser volatiliteten ofte enestående konsistens,“ sa Cointelegraph-sjef Jay Cassano. „Selv om vi alle er klar over at tidligere ytelse ikke er en indikasjon på fremtidige resultater, kombinerer Markets Pro-plattformen sentimentanalyse og sosiale medieaktiviteter med sanntids markedsforhold på en måte som lar oss lage veldig spesifikke modeller.“

„Historien forutsier ikke, men den kan være dypt informativ.“

Bitcoin Revolution betatesting leverte overbevisende resultater, ifølge Joshua Frank, administrerende direktør i The TIE.

„Vi testet hver poengsum som krysset en viss terskel i vår beta-fase,“ forklarte Frank. „Da VORTECS-poengsummen for en bestemt krypto-eiendel krysset 70, så vi en gjennomsnittlig prisøkning på 7,61% de neste 24 timene, og 25,9% de neste sju dagene.“

Frank bemerket at når score som krysset 80-terskelen, var aktivagevinsten 8,58% i løpet av de neste 24 timene – og 28,2% i løpet av den påfølgende uken.

„Selvfølgelig, siden de fleste kryptohandlere roterer inn i andre eiendeler som Bitcoin, er det virkelige målet for suksess under et oksemarked hvorvidt eiendeler som krysset disse tersklene ga gevinster mot hele kryptomarkedet,“ fortsatte Frank.

„Og faktisk, det var akkurat det som skjedde – i løpet av en uke oppnådde 70-skårede eiendeler i gjennomsnitt 21,3% i forhold til myntenes univers, og steg til 23,8% for eiendeler som scoret over 80.“

Breaking NewsQuakes leverer overskrifter raskere

Cointelegraph Markets Pro har også NewsQuakes, en omfattende overskriftsnyhetsaggregat som antas å være den raskeste i kryptovalutaindustrien.

„Vi har jobbet med The TIE i et år for å identifisere og isolere de viktigste prisdriverne i nyhetssyklusen,“ forklarte sjefredaktør Jon Rice, Cointelegraph.

“Token burns, børsnoteringer, partnerskap og staking kunngjøringer er blant overskriftene som har en tendens til å flytte markeder. Markets Pro-plattformen bruker AI for å sile gjennom de tusenvis av kilder vi analyserer hvert minutt, og levere nøkkelinnblikk i disse hendelsene direkte til Markets Pro-abonnenter – ofte innen få sekunder. ”

Rice foreslo at for eksempel når en kryptovaluta er oppført på Coinbase, ser den ofte rask og betydelig prisvekst. „Disse kunngjøringene kan gi rask avkastning til handelsmenn som raskt tar tak i dem,“ sa han.

„For eksempel leverte vårt NewsQuake-system nyheten om Filecoin-noteringen i desember i løpet av et minutt etter kunngjøringen – og nesten 60 sekunder før Coinbase-teamet tvitret. Det vinduet er viktig for handelsmenn. ”

Rice bemerket også at for mange utenlandske børser kan tiden mellom en kunngjøring på børsens morsmål og en engelsk versjon være langt større, men at NewsQuake-tjenesten støtter flere språk og oversetter dem i sanntid.