Bitcoin prijs verdubbelt sinds de halvering, met slechts 3.4M Bitcoin over voor kopers

De Bitcoin-prijs is verdubbeld sinds de halvering in mei, waarbij Chainalysis een groot deel van de bullish price action toeschrijft aan de onverzadigbare eetlust van institutionele beleggers.

De prijs van BTC is meer dan verdubbeld sinds de derde blok beloning van de Bitcoin in mei is gehalveerd. Om precies te zijn, heeft BTC 110% gewonnen, met prijzen die stijgen van $8.566 op 11 mei om $18.000 te testen vanaf dit schrijven.

Volgens een 19 nov. rapport van crypto analytics firma Chainalysis, zijn de niveaus van de liquiditeit en de wisselkoersstromen dramatisch veranderd sinds de halvering.

Het bedrijf identificeert illiquide, of door beleggers gehouden Bitcoin, als „portefeuilles die minder dan 25% van de ooit ontvangen Bitcoin versturen“, terwijl de resterende portefeuilles worden geclassificeerd als liquide Bitcoin, of door handelaren gehouden Bitcoin.

Vloeibare Bitcoin vs. illiquide Bitcoin: Chainalyse

Uit de gegevens van Chainalysis blijkt dat het aantal Bitcoin dat beschikbaar is voor nieuwe investeerders begin dit jaar begon af te nemen, terwijl illiquide BTC sterk toenam. Chainalysis schat dat het aantal Bitcoin dat momenteel vloeibaar is, kan oplopen tot 3,4 miljoen.

Het bedrijf schrijft het afnemende aanbod van vloeibare Bitcoin Pro toe aan de groothandelsaccumulatie van institutionele beleggers gedurende 2020:

„Van vooraanstaande beleggers zoals hedgefondsmanager Paul Tudor Jones, die het kopen van Bitcoin vergeleek met het vroeg beleggen in Apple of Google, tot bedrijven zoals Square, dat $50 miljoen of 1% van de totale activa in Bitcoin investeerde, de reguliere bedrijven en financiële instellingen wenden zich tot Bitcoin.
Cryptocurrency fondsmanager Grayscale Bitcoin Trust, die meer dan een dozijn vooraanstaande institutionele beleggers vertegenwoordigt, heeft nu meer dan 500.000 BTC in zijn bezit – waarvan 50% in de laatste zes maanden is geaccumuleerd.

Gisteren meldde het analytisch platform Glassnode Studio dat de inkomsten van de Bitcoin-mijnbouw weer op het niveau van voor het halveren waren. De dag ervoor verdienden de mijnwerkers een jaar-tot-datum record van $21,2 miljoen aan dagelijkse inkomsten, ongeveer drie keer de inkomsten onmiddellijk na de halvering.

Voordat Bitcoin maximalisten te enthousiast worden, is het echter de moeite waard om op te merken dat de prijs van Ether (ETH) aanzienlijk hoger is dan die van Bitcoin in dezelfde periode, met een groei van meer dan 160% van $185 tot $482 sinds 11 mei.